Geschiedenis

Al eeuwen gingen de fluisteringen over de tafelen van het SHA Wargame Weekend te Emst. Ook over de biertjes tijdens het SHA Wargame Weekend in Lievelde bleven de speculaties niet achterwege. De Easterlings gaan hun eigen Wargame Weekend organiseren. Jaren achtereen moest helaas weer geconstateerd worden dat er weer een jaar was vestreken zonder het gedroomde evenement. Totdat in 2011 een groot man opstond. Een man die niet alleen een visie had, maar ook doorzettingsvermogen. Een man met natuurlijke leiderschap en gave om anderen te inspireren.

Wie die man was zullen we wel nooit weten maar het toeval wil dat op in november 2011 het allereerste Easterlings Wargame Weekend (EWW) plaats vond.

 

Oeww!

Uiteraard heeft een "Wargame Weekend" een organisatie nodig die het spektakel elk jaar weer opzet. En zonder dat eerst door te hebben,  hadden de organisatoren van het "Easterlings Wargame Weekend" een grappige naam gekregen. Waar een van onze leden ons op wees en zo was de naam Oeww! een feit.

 

Easterlings Wargame Weekend 2011

Op 4, 5 & 6 november 2011 vond het allereerste Easterlings Wargame Weekend (EWW) plaats in het het „Hof van Twente” in de stad Delden. Aan de rand van deze eeuwenoude stad sloegen we het oostkamp op. In 't Plaank'n hoes om precies te zijn . Een uitstekende plek voor onze eerste EWW. Maar liefst 4 tafels groot.

De uitgebreide info over het Easterlings Wargame Weekend 2011 vind je op onze eigen wiki. Daar staat onder andere het thema van de slag, de tafelindeling en de uitslag van de strijd.

 

Easterlings Wargame Weekend 2012

De victorie was de 1e EWW was zo bitterzoet dat er wel een tweede moest volgen. En zo togen we op 22, 23 en 24 november in 2012 naar het rustieke Buurse. Zo dicht tegen de grens van onze oosterburen dat de vrijdagmiddag lunch werd genoten in Duitsland. Gewoon omdat het kon. 

De uitgebreide info over het Easterlings Wargame Weekend 2012 vind je op onze eigen wiki. Daar staat onder andere het thema van de slag, de tafelindeling en de uitslag van de strijd.

 

Easterlings Wargame Weekend 2013

22, 23 en 24 november in de Meene, Buurse

 

Easterlings Wargame Weekend 2014

22, 23 en 24 november in de Meene, Buurse

 

Easterlings Wargame Weekend 2015

20, 21 en 22 november op het Erve Rietherm, Enschede

 

Easterlings Wargame Weekend 2016

11, 12 en 13 november in de Meene, Buurse

 

Easterlings Wargame Weekend 2017

17, 18 en 19 november in de Meene, Buurse

Deze pagina is aangepast op